news menu leftnews menu right
Касабово календарче PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 03 June 2015 06:59

Касабово календарче
Касабово календарче
Касабово календарче
Касабово календарче
bwd 1/3 start stop 
fwd

Уважаеми читателю,

Наредихме това календарче с полезно и поучително съдържание, водени от идеята да почетем паметта на един  незабравим син на Чирпан и България- Милю Касабов.

И като разгледахме касабовите календарчета от края на 19- ти век, си рекохме, че не е бил прост и изостанал нашия народ след Освобождението, а напредничав и устремен към знание. Народ, който може да роди синове като Милю Касабов и да ги превърне в свое знаме, опора и дух.

Едно общество е живо, когато  пази и помни  своето минало.

Обърнахме поглед назад, видяхме светлата диря, оставена ни от чирпанските възрожденци и решихме всяко лето господне (след първото в 2010-та) да си спомняме за един от тях чрез нашите календарчета, защото много са предците, които заслужават нашата почит и от които можем да се поучим.

Касабово календарче
Касабово календарче
Касабово календарче
Касабово календарче
Касабово календарче
bwd 1/2 start stop 
fwd

Читателю,

подредихме листите на това календарче така, както ги е редил Милю Касабов и се надяваме то да ти е от полза в дните на труд и радост.

Оставаме с поздрав към теб и с думите – верую на просветителя:

„ Свободата се дава да се прояви животът. Животът не е ядене и пиене. Животът не е видимото на физическо състояние, такова има у всички бубулечки и животни. Животът е вътрешен жар, който се дава на личността, за да се прояви като творец. Животът е творчество на ценности, които да преживеят вековете. А такива са съвършенствуванието и културните придобивки на отделната личност и на народа.”

Last Updated on Wednesday, 03 June 2015 08:44
 


Powered by Joomla!. Designed by: Dandelion WordPress Template  Valid XHTML and CSS.