Начало

РЕКЛАМА

Banner
Ученици на СОУ "П. К. Яворов" за училището PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Wednesday, 22 June 2011 14:04
УЧЕНИЦИТЕ НА СОУ "ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ" ЧИРПАН

Аглая - 4а клас

Нашето училище е ново и много красиво. В класните стаи е топло и уютно през зимата. Тук имаме възможност да се изявим. Аз участвах в състезанията „Аз и числата”, „Аз общувам с Европа”, „Аз и буквите” и ще се включа и във финалния кръг.

Николай - 4а клас

Аз харесвам нашето училище, защото се намира до градския парк, където си играем след часовете. В училищния двор има хубаво футболно игрище, калета за народна топка и баскетболен кош. Правим турнири с други училища.

Кристиана Димитрова - 4б клас

На мен това училище ми харесва най-много, защото е най-хубавото и най-уютното в града. Изучават се различни чужди езици като английски, немски, испански език. Тук учат много талантливи деца, които се изявяват в балет „Диви”, мажоретния състав, вокалната група и театралното студио. Атмосферата в училище е приятна. Всички учители са добри и мили с нас. Обичам нашето училище и винаги ще го обичам!

Кристиана Веселинова - 4б клас

Моето училище е прекрасно! В него има толкова много СИП-ове. Обичам да рисувам в кръжока по изобразително изкуство и да пея във вокалната група „Бим Бам”. Но най-интересно ми е в театралното студио „Тим Тийн Театър”. Тук се обличаме с костюми и драматизираме приказки. Много е вълнуващо на сцената. Играем като истински актьори. Нашата ръководителка Валя Петкова ни занимава много. Ние я обичаме и се стараем да правим това, на което тя ни учи.

Деница - 4в клас

В нашето училище има различни спортове. Аз тренирам волейбол при господин Стефанов. Тренировките са много тежки, но се стараем, даваме всичко от себе си и знаем, че само така ще успеем. Аз обичам и да пея. Записах се във вокална група „Бим Бам”, където не само пеем, но и танцуваме.

Георги - 4в клас

Аз избрах да уча в СОУ „П.К. Яворов”, защото това е най-чистото и просторно училище. Учителите са много добри. Те ни дават много нови знания. Аз тренирам футбол. Малко е изморително, но е много забавно. Обичам моето училище.

ЗАЩО ИЗБИРАМ ДА ПРОДЪЛЖА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В
СОУ "ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ" СЛЕД СЕДМИ КЛАС?

Мариета – 7а клас

Избрах да кандидатствам след 7 клас в паралелка с интензивно изучаване на английски език в СОУ „П. К. Яворов” с надеждата, че ще получа добро чуждоезиково обучение, ще продължа да развивам уменията си и да придобивам нови, които ще са ми необходими занапред. Математиката е моят любим предмет, който с удоволствие уча и ще продължавам да изучавам с помощта на добрите преподаватели от нашето училище. Искам да продължа обучението си в това училище, защото то ми дава много. Освен да се уча, тук аз имам възможност да контактувам с моите приятели и да тренирам любимия си спорт – волейбол. Така се чувствам удовлетворена и амбицирана за бъдещето си.

Аделина - 7а клас

Аз искам да остана в СОУ „П.К. Яворов”, защото знам, че тук има истински професионалисти, които могат да ми дадат много по-добра основа от всякъде другаде. Искам да изучавам усилено английски език, за да мога да се справям в непознати земи. Много се радвам, че успоредно с чуждия език ще изучавам моя любим предмет – математиката. Благодарение на нашите учители от училище излизат истински математици. Аз зная, че СОУ „П.К. Яворов” е най-добрия избор за моето обучение.

Анелия – 7б клас

Бих искала да практикувам повече английски език. Кандидатствайки в паралелка с интензивно изучаване на езика, целя да обогатявам своите знания и да ги практикувам по-често.Така мисля, че ще ми се отворят много възможности не само в България, но и в чужбина. Освен това винаги съм искала да бъда в паралелка, включваща двата ми любими предмета – математика и английски език. А изборът ми на училище е категоричен – избирам СОУ „П. К. Яворов”, защото освен знания, тук аз получавам и възможност да участвам в много извънкласни форми – вокалка група, театър. Така полезнато и приятното вървят ръка за ръка.

Петя – 7б клас

Бих желала да уча в езикова паралелка след 7 клас, защото мисля, че в съвременния свят е полезно да знаеш чужд език. Той помага по-лесно да контактуваш с хора от различни страни и да учиш в България, но и в чужбина. Чуждият език помага за сигурна реализация в професионалния живот и в развитието на успешна кариера. Всяко знание е сила.

Стефан – 7б клас

Бих искал да кандидатствам в езикова паралелка след 7 клас, защото мисля, че в днешно време е задължително да владееш чужди езици. Това ще открие врати към всички места в света. Знанието на чужд език ще ми помогне да се реализирам успешно в професионален план, а и да изпитам лично удовлетворение от осъществяването на мечтите си.

Елена – 7в клас

Искам да кандидатствам след 7 клас в новата паралелка на СОУ „П. К. Яворов” с интензивно изучаване на английски език и математика. Желанието ми е да овладея езика и да получа много добра подготовка по математика. Зная, че в днешно време е много важно да се знае език и това е решаващото за моя избор, както и на много мои съученици и приятели.

ЗАЩО ИЗБИРАМ ДА ПРОДЪЛЖА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В
СОУ "ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ" СЛЕД ОСМИ КЛАС?

Никола - 8а клас

Реших да остана да уча в СОУ "П. К. Яворов" в профил "Хуманитарен” – български език и литература, защото придобитите знания ще ми помогнат да се справя успешно със задължителната матура по БЕЛ след завършване на 12 клас. Освен това ще мога да се подготвя добре за кандидатстване във висши учебни заведения, в голяма част от които приемният изпит е по един от профилиращите предмети на този профил.

Христина - 8а клас

Моят избор е СОУ "Яворов", профил "Природоматематически" – биология и здравно образование. В нашето училище мога да получа образование на високо ниво, което ще ми бъде достатъчно, за да кандидатствам в желаните от мен висши учебни заведения.

Кристиян - 8а клас

Аз ще остана да се обучавам в СОУ "П. К. Яворов" в профил "Природоматематически" – математика, защото ще получа добра подготовка за бъдещата си реализация. Реалността показва, че всички, които са завършили това училище, са приети във висши учебни заведения.

Атанаска - 8б клас

Реших да остана в СОУ "П. К. Яворов", защото училището предлага големи възможности за реализация при кандидатстване във ВУЗ - добра подготовка. Освен това тук са всичките ми приятели, а в големия град ще ми е по-трудно да намеря нови и да се адаптирам към обстановката. Това училище ми дава възможност да уча и едновременно с това да се изявявам в много извънкласни форми.

Елена - 8б клас

Искам да остана в СОУ "П. К. Яворов", защото смятам, че ще получа нужната подготовка по основните предмети. Заобиколена съм с добри приятели и съм спокойна, че съм близо до родителите си.

Владимир - 8б клас

Искам да продължа образованието си в СОУ "П. К. Яворов", защото брат ми завърши тук и се представи много добре на кандидатстудентските си изпити. Смятам, че в това училище ще получа необходимите знания, за да продължа като него образованието си във ВУЗ.

Радостина - 8б клас

Ще продължа образованието си в СОУ "П. К. Яворов", защото мисля, че тук учителите са много добри и ще ми дадат отлична подготовка за приемане във ВУЗ. Всичките ми приятели също остават тук. Мога да участвам в различни извънкласни форми, което е сред предимствата на обучението в това училище.

ЗАЩО ИЗБРАХ ДА ПРОДЪЛЖА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В
СОУ "ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ"?

Цветелина – 9а клас, профил „Природоматематически” – математика

Записах се да уча в СОУ „П. К. Яворов”, защото това е най-доброто училище в града. Избрах да уча в профил „Природоматематически” – математика, защото смятам, че профилиращите предмети ще са ми необходими за по-наташното ми развитие.

Александър - 9а клас, профил „Природоматематически” – математика

Избрах профил „Природоматематически” - математика в СОУ „П. К. Яворов”, защото това ще ми даде възможност за добра реализация за в бъдеще. През изминалите години всички ученици, завършили този профил, са били приети в желания от тях ВУЗ. Вървя по стъпките на моя брат, който е в същия профил и тази година завършва. Не съжалявам за направения избор.

Велин - 9б клас, профил "Хуманитерен” – български език и литература

Решението ми за гимназиално образование беше категорично СОУ "П. К. Яворов", защото знам, че е училище, в която ще получа трайни и задълбочени знания, които ще са ми полезни за в бъдеще. Избрах профил "Хуманитарен", защото изучаваните профилиращи предмети отговарят на плановете ми за професия, а голяма част от желаните днес и перспективни специалности (право, връзки с обществеността, международен туризъм и др.) се кандидатстват именно с български език и литература, история и цивилизация, география и икономика. В настоящия момент придобитите знания са ми много полезни в извънкласните ми занимания по „Медии и журналистика” и „Тим Тийн Театър”.

Станимира - 9б клас, профил "Хуманитарен” – български език и литература

Избрах СОУ "П. К. Яворов", защото зная, че това е училище с утвърдени традиции и съм сигурна, че тук ще получа трайни знания, които ще са ми полезни за в бъдеще. Предметите, които изучаваме в профил "Хуманитарен", ми осигуряват нужната подготовка за професията, която съм си избрала след гимназиално образование.

Таня - ученичка от 9в клас, профил "Природоматематически” – биология и здравно образование

Когато вземах решение в кой профил да се запиша, за мен беше важно да имам мотив, който да ме стимулира да следвам целта си. Избрах профил "Природоматематически” – биология и здравно образование, защото освен, че биологията и химията са любимите ми предмети, желанието ми е по-нататък да продължа обучението си в тази област и да придобия желаната от мен професия - магистър - фармацефт. Смея да твърдя, че подготовката, която имам по биология на този етап е много добра, притежавам необходимите знания и умения, които ще ми помогнат з по-натаъшното им задълбочаване и разширяване. Смятам, че това ще е един успешен старт за зрелостните изпити и след това за продължаване на образованието ми. Уверена съм, че щом успея тук - ще успея навсякъде.

Радостин - ученик от 9в клас, профил "Природоматематически” – биология и здравно образование

В началото все още нямах необходимия опит и зрялост да погледна в бъдещето си. Опитах се да си представя професията, която би ме удовлетворила. Убеден съм, че ако имам необходимите знания и подготовка, навсякъде бих успял. Предметите, към които проявявам интерес и с желание и лекота изучавам, са биология и химия. Уверен съм, че подготовката, която получавам и ще получа занапред в профил „Природоматематичиски” – биология и ЗО, ще бъде предпоставка за моето успешно представяне на зрелостните изпити и постъпване след това в желаните от мен специалности - фармация или медицина.

Стефани - ученичка от 11в клас, профил "Природоматематически” – биология и здравно образование

Избрах профил "Природоматематически” – биология и ЗО, защото в него ни се предоставя отлична подготовка за кандидатстудентските изпити по биология и химия. А това ще ни даде възможност да постъпим в едни от най-елитните висши учебни заведения, а именно медицинските университети.

Стефка - ученичка от 11в клас, профил "Природоматематически” – биология и здравно образование

Биологията и химията винаги са били любимите ми предмети. Аз избрах профил "Природоматематически” – биология и ЗО именно заради добрата подготовка по тях. Благодарение на добрата база знания аз ще имам възможност да кандидатствам в медицинските университети и да осъществя детската си мечта - да помагам на хората.

КАКВО ПОЛУЧИХ ОТ СОУ "ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ" ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МИ КУРС НА ОБУЧЕНИЕ?

Андон -12а клас, профил „Природоматематически” – математика

Понастоящем съм ученик в 12 клас. Остава ми по-малко от месец до завършването, но честно казано не ми се напуска това училище. Четири години, прекарани тук, ми дадоха не само теоретични знания, но и практически умения, полезни в реалния живот. Успях лично да се убедя, че една широко спрягана като твърде трудна наука – математиката – всъщност не е толкова непонятна, когато бъде поднесена по правилния начин. Преподавателят ми по математика г-жа Малина Василева винаги е готова да обяснява задачи на целия клас и да дава индивидуални консултации. И тя не е единственият учител, който работи по този начин.

Миналата година на предварителен изпит по математика в ТУ – София получих оценка 5,50 и то без частни уроци – достатъчна ми бе само подготовката в училище.

Вторият ми профилиращ предмет е физика и астрономия. Там се набляга най-вече на неща, които дават много стабилна подготовка за кандидатстване във ВУЗ. Наученото тук не е само теория. Чрез решаване на задачи, лабораторни упражнения и презентации се развиват и умения, свързани с практиката.

Третият ми профилиращ предмет е информатика. Той дава необходимата основа за тези, които биха искали да продължат обучението си в сферата на компютрите.

Да се учи в профил „Природоматематически” – математика в никакъв случай не означава, че не мога да се занимавам и с други учебни дисциплини. Това го споделям от личен опит. Няколко години активно се занимавах с история и то с успех. Миналата година през месец юни,като награда от спечелен конкурс, имах късмета да посетя Сърбия и Македония, а за тази учебна година съм стипендиант на фондация „Комунитас” с област на интереси – история.

Математиката не ми попречи и активно да се занимавам с немски език. През апри 2010 г. се явих на кандидатстудентски изпит по немски в ТУ – София. Там получих резултат, позволяващ ми да уча в специалности, даващи квалификация, валидна в Германия, а от там в почти цял свят.

Неслучайно моят брат се записа в същия профил, в голяма степен повлиян от мен. Защото знам, че тук ще се подготви добре за живота, който го очаква.

Атанас – 12а клас, профил „Природоматематически” – математика

Когато си на 14 години, току-що завършил основното си образование, не осъзнаваш колко е важно да продължиш в правилното училище своето средно образование. Трябва за себе си да определиш областта на познание, която ти е любима. Аз можех да избирам между училища в Стара Загора и Пловдив, но избах СОУ „П. К. Яворов” Чирпан. Основната причина бе, че това е едно от най-елитните училища в областта и страната. Друга причина беше, че тук обстановката ми беше позната и нямаше да се стресирам от други неща. Училището можеше да си остане просто една сграда, ако ги нямаше квалифицираните учители, ерудираният директор и добрите ученици. За мен целта беше поставена – математиката.

Тук намерих отлични преподаватели – г-жа Малина Василева, г-жа Славка Аврамова, г-жа Павлина Спасова и г-жа Пенка Георгиева. Моят профил ми предложи повече часове по ватематика, физика и информатика. Учителите ни поставяха математически задачи от сборници, сайтове и стимулираха нашите знания. Предизвикателство бе и участието ни в много олимпиади по математика и физика на областно ниво.

Добрата подготовка в учебните часове ще помогне на всекиго, който иска да продължи своето образование във ВУЗ. Не се колебайте и изберете утвърденото, познатото и реномирано училище СОУ „П. К. Яворов” Чирпан.

Недялко - ученик от 12б клас, профил "Хуманитарен” – български език и литература

Решението ми да избера хуманитарен профил за гимназиалното си образование е продиктувано от желанието ми в бъдещ план да практикувам професии, подготовка за които дават изучаваните профилиращи предмети. Задълбочените и системни занимания по български език и литература и история и цивилизация, които предоставя този профил, ще ми бъдат полезни за успешното полагане на зрелостните изпити, а също така и за прием в утвърдени висши учебни заведения. Придобитите в часовете знания доведоха до добри резултати от участието ми в олимпиади по история и цивилизация на общинско и областно ниво.

Наученото в профил „Хуманитарен” е определящо при избора ми на специалност за следване след 12. клас. Благодарение на увеличения брой часове по български език и литература и по история и цивилизация се чувствам сигурен в знанията си и конкурентноспособен да продължа обучението си в желани от мен висши учебни заведения като Академията на МВР или СУ „Климент Охридски”. Качествената подготовка по профилиращите предмети и усърдната работа на преподавателите ни гарантират идеалната основа за едно бъдещо професионално развитие.

Илияна - ученичка от 12в клас, профил "Хуманитарен” – български език и литература

Избрах да уча в СОУ "П. К. Яворов", профил "Хуманитарен", защото имам интерес към литературата и историята. Засилената подготовка по български език и литература е резултат не само на повишения брой часове и подробното изучаване на автори и произведения, но и на заинтригуващия и задълбочен начин на преподаване на материала от преподавателя ни по тази учебна дисциплина – госпожа Донка Жекова. Плод на интереса ми към литературното изкуство е участието ми в общински и национални литературни конкурси. На един от тях – „Потомци на Яворов” – получих награда и грамота за първо място, а на последния – „Зефирен лъх от ангелско крило сред зной облъхва моето чело” – спечелих трето място.

На рецитаторския конкурс за Яворови творби, организиран от къща-музей „Пейо Крачолов Яворов”, ми бе връчена втора награда.

Другата учебна дисциплина, която засилено изучаваме, е история и цивилизация. Истински доволни сме, че благодарение на добрата подготовка от страна на нашия преподавател г-жа Блага Димитрова голяма част от класа ни засвидетелствахме интереса си към историята с добри резултати на областния кръг на олимпиадата по история.

Господин Стоян Тонев, преподавателят ни по география и икономика, подготвя успешно тези, които мечтаят да се развиват в областта на туризма, икономиката и др.

Аз виждам бъдещето си изучавайки, а по-късно практикувайки професии, свързани с посочените профилиращи дисциплини. Те дават широк кръг от възможности за прием във висши учебни заведения в страната с перспективни професии и специалности в областта на правото, психологията, журналистиката.

Last Updated on Wednesday, 22 June 2011 14:06
 

Търсене в сайтаАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.